Fødslen foregår under konstant opsyn i en stor velindrettet fødekasse der er placeret i vores soveværelse – Der er vores tæve tryg og der vil hun helst være.
Efter godt en uges tid begynder tæven gerne at vil være mere sammen med resten af flokken, så fødekassen med hvalpene flyttes op i køkkenalrummet. De første 3 uger undgår vi enhver form for besøg, så tæven får så meget ro til at forlis sig med moderrollen og ro til mælkeproduktionen og hvalpene får deres mor så meget som muligt.
I køkkenalrummet oplever de det daglige liv i vores familie René og Lisbeth og vores 3 børn Emma (2000) Asbjørn(2003) Asta Marie(2006). Hvalpene bliver naturligvis præget til at kunne indgå i en familie med, børn og katte, andre hunde, støvsugere, mados, emhætte, musik, larm og fjernesyn, gæster osv.
Senere når hvalpene bliver mere aktive og har brug for at komme ud og udforske verden, bliver de sluppet fri i vores køkkenalrum.
Når vind og vejr tillader det, kommer de ud i haven for at lege og for at få så mange forskellige sanseindtryk, som det er muligt, ligesom de vil lære både hundegård og hundehus at kende.
En kort køretur i ny og næ fra hvalpene er blevet 6 uger, vil også være en del af programmet. Og på et eller andet tidspunkt inden de forlader reden -hvis vejret tillader det - vil de prøve at bade i en rolig sø.
Fra hvalpene er ganske små vil de blive præget på vildt af forskellig art – det er f.eks. agerhøne, fasan, ræv, and, rådyr osv. Alt dette er meget vigtigt for at skærpe hvalpenes sanser til senere brug i jagtsituationer.
Målet med prægningsarbejdet er at gøre hvalpen trygge, ved det meste af det, som de vil kunne møde og skulle forholde sig til i deres kommende hjem. Det er ønsket om at give hvalpene den bedste start på livet og de bedste forudsætning for et godt og langt hundeliv.
Copyright © 2011 - ahm-hansen.dk - All rights reserved.
Nye kommentarer